BILLIG FRAKT till Sverige - från 90 SEK

LÄS MER
Leverans land

Record Sabre-serien - Ny standard för premium bandsågar

Record Sabre-serien - Ny standard för premium bandsågar

2 år sedan

Detaljerad introduktion - SABRE-250, SABRE-350 och SABRE-450 bandsågar

Den här artikeln går igenom de viktigaste egenskaperna hos Sabre bandsågar. Först går vi igenom de större bandsågarna Sabre 350 & 450 och slutligen Sabre 250.


Sabre 350 & 450




Cam-Action staketpositionering


Det är enkelt att finjustera SABRE-staketet, för att garantera att staketet är helt parallellt med bladet. Det finns en kam inuti staketmonteringen som flyttar huvudstaketet med en enkel och ergonomisk justeringsknapp som kan låsas enkelt så fort det är inställt. Inga fler problem med staketrälsar eller mellanlägg för att få den perfekta skärningen.

Dubbelsidigt staketmontering


Den unika designen av staketmonteringar gör att staketet kan stödjas på båda sidorna av bladet, perfekt för att stödja virke när bordet är lutat.

Djup staketextrudering


Det här slitstarka staketet tillhandahåller exceptionellt stöd för stora, tunga virke.

Enkel förflyttning av staketet


Nylondynor är fästa i båda ändorna av staketets undersida för att garantera att det glider lätt över hela bordets yta och geringsspår.

Hellån staketräls med lasermärkt skala


Rälsens längd innebär att staketet kan användas på båda sidorna av bladet utan att rälsen behöver flyttas. Lasermarkerad skala garanterar en långvarig referens för maskinens livslängd.

Staket med en vinkel inkluderas


Ett staket med en vinkel inkluderas och kan enkelt monteras och tas isär beroende på användarens preferenser och projekt. Ett staket med en vinkel kan hjälpa till med speciellt djupa skärningar där sidtryck mot huvudstaketet riskerar att klämma bladet på skärningens avfallssida. Det kan användas för att följa en linje och kompensera på en gångför slipavvikelser eller bladvandring och det är speciellt användbart för att skära böjda väggar med samma tjocklek.

Lättjusterade bladguider


Alla guider på SABRE maskinerna är fjäderladdade, verktygsfria och intuitiva att justera och ställa in. Båda maskinerna har sid- och stötguider ovanpå och under borden. Alla guider lossas genom att den ergonomiska knappen enkelt vrids runt, en intern fjäder trycker bort guiden från bladet och tillhandahåller just tillräckligt mottryck för att göra precisa justeringar tillbaka mot bladet enkelt och intuitivt. Därefter vrids knappen i den motsatta riktningen för att låsa inställningen.

Verktygsstolpe förgjutjärn


Guider är monterade på en verktygsstolpe och ligger på SABRE-maskinerna i en väldigt solid gjutjärnsmontering. Det här är utformat för att tillhandahålla exakt och parallell rörelse för de övre bladguiderna, som flyttar på ett robust räck- och drevsystem. Den här monteringen är mycket bättre än alternativen, såsom att klämma fast verktygsposten till bandsågsramen som inte är en maskinbearbetad tillverkning, SABRE-monteringen är en solid, oberoende montering med fixeringsbultar och domkraftskruvar för att garantera att det alltid blir korrekt.

Användbar höjdguide


Samtidigt som vi alltid rekommenderar att “mäta två gånger och skära en gång” – bladskydden på SABRE-350 och SABRE-450 har en skala för att indikera skärhöjd. Det är en användbar och snabb referens för att ställa in guiderna till den önskade höjden före slutliga mätningar tas och de sista justeringarna görs.

Industriell cam-action bladspännare av hög kvalitet


Den här nya och förbättrade bladspännaren fungerar på gjutna och maskinbearbetade kammarpar som drivs med en lång spak för att kunna göra enkla justeringar med minimal ansträngning. Det är samma system som använts under många år för hela vårt industriella urval och gör det möjligt att snabbt och lätt applicera och frige spänning. Finjusteringar görs sedan med handhjulet på den övre bandhjulslådan.

Slitstarkt spänningssystem


Om du vet att ditt blad är i bra skick då är den mest troliga orsaken till att bladet rör på sig bladspänning. Systemen i SABRE-350 och SABRE-450 maskiner är väldigt slitstarka och utformade för att applicera mer än lämplig spänning för alla bladbredder som kan användas i dessa maskiner.

Noggrant slipat bord i gjutjärn


Maskinbearbetat för att garantera planhet och minimera friktion, dessa solida borden har även de alltmer standardiserade 19/24 mm T-formade geringsspåren för ett brett utbud av kompatibla staket och tillbehör. Dessutom, sidan och bakdelen av borden är maskinbearbetade och förborrade för att möjliggöra bordförlängning, samt bättre passa dina egna jig och slädar.

Slitstarka dubbla höjdriktningstappar


Stora, slitstarka höjdriktningstappar tillhandahåller bra stöd till det noggrant slipade bordet och är enkla att justera på det slitstarka räcket och drevet, samt enkelt att låsa och låsa upp med det stora kamdrivna låsspaken.

Justerbart bordinlägg


Nivelleringsskruvar är integrerade i bordsinlägget för att ge precis nivellering och garantera att spole kan ställas in mot bordet eller bara under bordsytan om så önskas. Det här kommer garantera att arbetsstycket kan förflyttas utan problem.

Bordnivelleringsskruv


Skruven garanterar att de delade sidorna av bordet är jämna och det här systemet är inte bara precist utan också väldigt snabbt och enkelt att ta bort och ersätta när blad byts ut. Mycket mer praktisk än verktygsdrivna låsspärrar.

Slitstarkt bandhjul i gjutjärn


Dynamiskt balanserade och tunga, hjulen ger en svänghjulseffekt när de är i rörelse, vilket bidrar till maskinernas kraft, effektivitet och problemfria resultat. Det här minskar även belastningen på motorn och ger längre livslängd.

Konvexa bandhjul


De flesta bandsågar har bara platta profiler och platta däck som kan leda till att däcket slits ut snabbt och hjälper inte vid spårning. Konvexa däck eller konvexa hjul hjälper bladet att fungera naturligt i hjulets center och höjer bladet för att minimera kontakt mellan bladtänder och bandsågens däck. På SABRE-350 och SABRE-450 är den här radien maskinbearbetad i gjutningen för att erbjuda en permanent lösning som inte kan slitas ner utan istället fortsätta vara bestående, även när däcken byts ut.

Inspektionsfönster för enkel spårning


Inspektionsfönstret gör det möjligt att se bladet från bandhjulets sida, vilket gör spårning mycket enklare än om man försöker kompensera från maskinens framsida.

Integrerad skåpbas (SABRE-350)


Integrerad skåpbas tillhandahåller användarbar förvaring för verktyg, virke och manualer.

Bladhastigheter

Ramarnas styrka, den extra räfflingen och de dynamiska balanserade bandhjulen gör att SABRE-350 och SABRE-450 kan användas på 1 000 meter per minut, ungefär 20 % snabbare än andra maskiner i vårt utbud. Det här hjälper dem att skära snabbare och resulterar i ett bättre resultat när man använder grövre blad som ofta krävs för djupt material för att rensa bort tillräcklig med avfall under skärningen.

 

SABRE-250 10 tum (254 mm) Bandsåg


Efter vi utvecklat de extremt populära SABRE-350 och SABRE-450 bandsågarna, beslutade vi oss att ta lite DNA från dessa revolutionära maskinerna och använda det på en mer kompakt 10 tum (254 mm) modell, för att skapa en liten bandsåg med högklassiga egenskaper och ojämförbar prestanda på den här marknadsnivån. Detta har resulterat i att vi troligtvis har skapat den bästa bänkbandsågen som finns tillgänglig inom den här prisklassen.

Dessutom, tror vi att kapaciteten, kraften och prestandan, kombinerat med den unika SABRE-egenskapen som den här maskinen har, gör den till ett konkurrenskraftigt alternativ inom golvbandsågskategorin för allmänt bruk när den kombineras med BS250-AW-stället och hjuluppsättningen. I den här konfigurationen ligger dess kvalitet och egenskaper långt över många av de billigare golvmaskinerna som finns tillgängliga på marknaden.

Resultatet är en högkvalitativ, prisvärdig bandsåg som har en kompakt storlek för en typisk 10 tums (254 mm) modell, samtidigt som den erbjuder förbättrad kapacitet, användarvänlighet, exakthet och prestanda.

Bandhjul


De förbättrade, tyngre bandhjulen ger ett smidigt och kraftfullt resultat.

Dubbelsidig rip-staketmontering

Staketmonteringens design gör det möjligt att placera staketet på höger sida om bladet, med staketextruderingen säkrad på monteringens motsatta sida. Perfekt för att ge stöd åt virke när man skär med ett vinklat bord.

 

Finjustering


Rip-staketmonteringen har enkelt åtkomliga skruvar för finjusteringar av staketet beträffande bladet för ökad exakthet.

Integrerad rip-stakethållare


När rip-staketet inte används kan det lagras säkert vid sidan av maskinen.

Cam-Action bladspänningsjustering


Hittas vanligtvis på större maskiner, det starka spänningssystemet har en cam-action spänningsutlösare för att underlätta byte av blad, så att det kan göras snabbt och enkelt.

Lättjusterade bladguider


De fjäderladdade bladguiderna kan justeras snabbt och lätt utan verktyg.

Bord


Tukeva, tarkasti hiottu valuraudasta tehty pöytä tarjoaa hyvän ja kitkattoman tuen työstettävälle materiaalille.

Sivuttaissaranat


Sivuttaissaranat tekevät oven avaamisesta ja terän vaihtamisesta helppoa, vaikka kone olisi asetettu aivan seinän viereen.

Kaksi nopeutta

Nopeampi vauhti (1000m/min) on erinomainen yleiseen sahaamiseen. Hitaampi nopeus on puolestaan tarkoitettu kovan ja herkän puun sahaamiseen, pienentäen palovaaraa.

Kommentarer
Hälsningar från Record Power-team
Hälsningar från Record Power-team
Ilmanpuhdistin parantaa verstaan työturvallisuutta - Video ja asiakkaan kokemus
Ilmanpuhdistin parantaa verstaan työturvallisuutta - Video ja asiakkaan kokemus
Record AC400 ilmanpuhdistaja säästää keuhkojasi
Record AC400 ilmanpuhdistaja säästää keuhkojasi
Djupgående: CamVac utbud för dammextraktor
Djupgående: CamVac utbud för dammextraktor
Record Power - CamVac dammextraktionsmaskiner - internationell framgångssaga
Record Power - CamVac dammextraktionsmaskiner - internationell framgångssaga
Vetenskapen bakom CamVacs dammextraktorer
Vetenskapen bakom CamVacs dammextraktorer
Yonawood rakensi tehokkaan purunpoistojärjestelmän viemäriputkista
Yonawood rakensi tehokkaan purunpoistojärjestelmän viemäriputkista
Festool KSC 60 - akkukatkaisusaha - odotettu uutuus
Festool KSC 60 - akkukatkaisusaha - odotettu uutuus
Festool tuo markkinoille akulliset järjestelmäimurit
Festool tuo markkinoille akulliset järjestelmäimurit
Record Power hög kvalitet Chuckar
Record Power hög kvalitet Chuckar
Käyttäjäkokemus: Record Herald sorvi - Kompakti Premium luokan puusorvi
Käyttäjäkokemus: Record Herald sorvi - Kompakti Premium luokan puusorvi
VIDEO: Hur man använder svarvningsverktyg
VIDEO: Hur man använder svarvningsverktyg
Finsk olympisk idrottares sommarserie - Bygga ett terrassbord av återvunnet material
Finsk olympisk idrottares sommarserie - Bygga ett terrassbord av återvunnet material
Esittelyvideo Record Power CamVac syklonipuruimureista - Englannissa tehtyä tehoa
Esittelyvideo Record Power CamVac syklonipuruimureista - Englannissa tehtyä tehoa
VIDEO: Record Sabre 350 mot Sabre 450; skillnaderna mellan premium bandsågar
VIDEO: Record Sabre 350 mot Sabre 450; skillnaderna mellan premium bandsågar
VIDEO: Funktionsprincipen för Record CamVac-cyklonen
VIDEO: Funktionsprincipen för Record CamVac-cyklonen
Miksi ostaa Record puuntyöstökone? - Mikä on paras vannesaha, puusorvi tai tahko?
Miksi ostaa Record puuntyöstökone? - Mikä on paras vannesaha, puusorvi tai tahko?
Coronet Herald, Envoy och Regent - Premium-klass svarvar
Coronet Herald, Envoy och Regent - Premium-klass svarvar
Record Svarvverktyg - Made in Sheffield UK
Record Svarvverktyg - Made in Sheffield UK
Yeti SmartBench - genuinely different approach to CNC machining | Full sheet capacity in portable mode
Yeti SmartBench - genuinely different approach to CNC machining | Full sheet capacity in portable mode
Yeti changed BH Kitchens daily routines and helped the business to grow
Yeti changed BH Kitchens daily routines and helped the business to grow
Yeti SmartBench - genuinely different approach to CNC machining | Full sheet capacity in portable mode *
Yeti SmartBench - genuinely different approach to CNC machining | Full sheet capacity in portable mode *
Tee-se-itse-verstas hankki SmartBenchin asiakkaidensa käyttöön  
Tee-se-itse-verstas hankki SmartBenchin asiakkaidensa käyttöön  
Bandsåg köparens guide - Varför köpa en bandsåg?
Bandsåg köparens guide - Varför köpa en bandsåg?
Utveckling av Record Powers Svarvar
Utveckling av Record Powers Svarvar
Record Powers Hela SC Seriens utbud av chuckar
Record Powers Hela SC Seriens utbud av chuckar
Record Power - Käkutbud för SC Chuckar
Record Power - Käkutbud för SC Chuckar
VIDEO: Hur man justerar bandsågsbladet?
VIDEO: Hur man justerar bandsågsbladet?


Loading...